Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ρασοφόροι πολέμιοι της ανθρωπότητας..


Κάθονται πάντα σε ένα υπερυψωμένο μέρος και μιλάνε σε αυτούς που οι ίδιοι αποκαλούν “πρόβατα”. Φοράνε τεράστιους χρυσούς σταυρούς και πανάκριβα άμφια. Διατηρούν περιουσίες δισεκατομμυρίων και προσπαθούν με κάθε τρόπο να παρεμβαίνουν στον δημόσιο διάλογο. Θεωρούν ότι είναι πάνω από όλους και όλα, αφού διατηρούν προνόμια ως "επίλεκτοι" κάποιου θεού. Δεν είναι άλλοι από τους παπάδες, που εν έτη 2014 παρεμβαίνουν στην ζωή μας με έναν σάπιο κώδικα αξιών, γεμάτο με ταμπού άλλων εποχών που εννίοτε δίνει ηθικό άλλοθι στα μεγαλύτερα εγκλήματα. Τα τελευταία χρόνια παρεμβαίνουν μόνο όταν κάποιος αμφισβητεί τα κεκτημένα τους ή για να κάνουν γραφικές εξαγγελίες κυρίως κατά ομοφυλοφίλων-αλλόθρησκων ή αλλοδαπών.

Όμως τώρα το παράκαναν. Ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, με μια ανατριχιαστική επιστολή στρέφεται εναντίον του Στήβεν Χόκινγκ που τόλμησε να αναφέρει πως "βάσει των θεωριών του για τη δημιουργία της ύλης, δεν πιστεύει πως υπάρχει Θεός." Σε αυτήν την επιστολή, ο μητροπολίτης κάνει εκτενή αναφορά στο πρόβλημα υγείας του καθηγητή, θεωρώντας λίγο πολύ, πως αυτό είναι η αιτία των –δήθεν- ανήκουστων απόψεων του γνωστού αστροφυσικού. Ίσως υπαινίσσεται ότι η αρρώστια είναι και μια θεία τιμωρία για τον "βλάσφημο" επιστήμονα.

Με αυτόν τον τρόπο, μέρος της οργανωμένης θρησκείας, ακόμα προσπαθεί να πατρονάρει τον κόσμο, να τον κρατήσει πίσω στην σάπια ηθική του μεσαίωνα, όπου κυριαρχεί αυτή και μόνο αυτή. Παράλληλα, αν κάποιος προσπαθήσει να αρθρώσει μια επιστημονική άποψη που δεν βρίσκει σε συμφωνία "τις γραφές" τότε αυτόματα βαφτιζεται εχθρός του θεού και πρέπει να πεταχτεί στην πυρά. Επειδή όμως δεν υπάρχει πια πυρά, η οργανωμένη θρησκεία εξωτερικεύει το κόμπλεξ της μέσω επιστολών και αναρτήσεων που ξεχειλίζουν μισανθρωπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου