Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Δεν βλέπεις.. Φοβάσαι!



Ας μάθουμε επιτέλους να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους και να μην παραποιούμε την ιστορία μας. Ο ελληνικός λαός, στην πλειοψηφία του, αγάπησε το Μεταξά. Όπως και οι Ιταλοί που αγάπησαν το Μουσολίνι, όπως και ο Γερμανοί που αγάπησαν το Χίτλερ, όπως και οι Ισπανοί που αγάπησαν το Φράνκο. Ο φασισμός είναι λαϊκισμός- και κάθε λαϊκισμός είναι φασισμός κατά βάσιν και κατ' ουσίαν.


Άλλωστε, οι στολές, οι παρελάσεις, οι λαμπαδηδρομίες, τα κολοσσιαία θεάματα αρένας, τα συνθήματα, το προγονικό μεγαλείο απ' το οποίο ο χάλιας μικροαστός αντλεί δύναμη για να υποφέρει την ασημαντότητά του, όλα αυτά τα εκμεταλλεύτηκαν τέλεια όλοι οι φασίστες δικτάτορες. Και τα πλήθη ουρλιάζουν "ζήτω! Είσαι ο μπαμπάς μας"! Ο χάλιας μικροαστός πάντα έχει ανάγκη από έναν σούπερ πατέρα του έθνους, που να τον προστατεύει απ' τους παμφάγους καπιταλιστές, αλλά και από τους κομμουνιστές που απειλούν το όνειρό του για ένα πέρασμα στην "ανώτερη τάξη".
  Βασίλης Ραφαηλίδης
 
Κάποτε την πλήρωναν οι «αριστεροί», μετα οι ομοφυλλόφιλοι, οι τοξικομανείς, οι χοντροί, μετά όσοι δεν είχαν υποκλιθεί στο καθεστώς του πασοκ και του lifestyle, μετά πήραν σειρά όσοι δεν θεωρούσαν τον εαυτό τους ευρωπαίο. Χτυπιόντουσαν ανελέητα όσοι καλλιτέχνες κάναν ροκ και δεν ήταν απ΄την σαλονίκη ας πούμε, μετά όσοι δεν έκαναν έντεχνο, όσοι δεν είχαν χορηγούς, όσοι δεν παίρναν κρατικές επιχορηγήσεις και δεν συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι, όσοι δεν πήγαιναν στη Μύκονο, στην Πάρο, στην Ιο και στην Χαλκιδική. Αργότερα πήραν σειρά όσοι σκάβαν τα χωράφια για να μπορουν οι μπουρτζοβλαχοι να λιώνουν στα σκυλάδικα, όσοι φυλάγαν τα γερόντια στα χωριά επειδή τα παιδιά τους δεν έπρεπε ν’ αλλάξουν τη βολή τους. Ακολούθησαν όσοι αγρότες δεν έβαζαν στη γη τους μεταλλαγμένα η όσα ήταν επιχορηγούμενα και ακολουθούσαν τον δύσκολο δρόμο των πατεράδων τους. Θύματα ρατσιστικής βίας υπήρξαν όσοι δεν ηταν μέλη του σωματείου στη ζώνη στο Πέραμα και δεν έβρισκαν ποτέ μεροκάμματο. Οι παλιοί καραβομαραγκοί και τα μαστόρια, όποιος δεν έχει τώρα facebook και twiter κι άλλα πολλά που μπορούμε να συζητάμε ώρες. Άρα δεν καταλαβαίνω καθόλου την έκπληξη όλων γι αυτά που συμβαίνουν τώρα τελευταία, μάλιστα εγώ έχω αρχίσει να σκέφτομαι πoια κοινωνική ομάδα θα είναι το επόμενο θύμα αυτού του υπέροχου λαού. 
 B.D.Foxmoor
                                                                                                                              
Άσπρη είναι η αρία φυλή, η σιωπή, τα λευκά κελιά, το ψύχος, το χιόνι, οι άσπρες μπλούζες των γιατρών, τα νεκροσέντονα, η ηρωίνη. Αυτά λίγο πρόχειρα για την αποκατάσταση του μαύρου. 
 Κατερίνα Γώγου

Αα, καλό χειμώνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου